De Locatie

Of je nu alleen bent of met z’n tweeën, één of meerdere kinderen hebt. De Tippe heeft voor ieder wat wils door veel variatie in type, grootte en uitstraling van de woningen. Niet alleen duurzaam en gezond, maar ook een plek om even gezellig met je buren bij te kletsen. Door het vele aanwezige groen is het niet alleen een duurzame toekomstbestendige wijk voor mensen, maar ook voor dieren.

De ambities van de Tippe

Circulair

Bij circulair bouwen willen we zo zuinig mogelijk omgaan met de aarde en zo min mogelijk grondstoffen uitputten. Geen materialen verspillen maar zoveel mogelijk kunnen hergebruiken. Hier spelen we op in door onderhoudsarme woningen te ontwerpen, te luisteren naar de woonwensen van toekomstige bewoners, zoveel mogelijk te kijken naar duurzaam materiaalgebruik en gebruik te maken van onuitputbare bronnen (zoals zonne-energie) om onze woningen mee te verwarmen.

 

Klimaatadaptief

Het klimaat verandert. Hoe precies, dat weten we nog niet maar de veranderingen hebben nu al effect op ons dagelijks leven. Met veel groen in Thuis in de Tippe zijn we beter bestand tegen droge hete zomers, en met veel ruimte voor water kan ook heftige regenval worden opgevangen zonder dat je natte voeten krijgt.

 

Energieneutraal

Energieneutraal, dat betekent dat je woning zijn gehele gebouwgebonden energiegebruik zelf opwekt. De gebouwen worden energiezuinig, transport gaat zo veel mogelijk zonder auto’s en er wordt bewust omgegaan met water. Waar mogelijk wordt de nodige energie in en om de buurt opgewekt, misschien wel met gemeenschappelijke zonnepanelen of windmolentjes.

Voorzieningen en winkelcentrum

In Stadshagen is alles in de buurt. Winkelcentrum Stadshagen heeft alles voor je dagelijkse boodschappen en voor een middag shoppen. Er zijn allerlei sportclubs en sportverenigingen in de wijk, en er is een prachtige wijkboerderij. Er is een groot aanbod aan basisscholen met bijna alle soorten onderwijs en een ruime keuze aan BSO’s.

Voorzieningen en winkelcentrum

Bereikbaar met en zonder auto

De Tippe is goed ontsloten door de Hasselterweg, ligt dicht bij station Stadshagen en de winkels in Westenholte, en natuurlijk dicht bij het centrum van Zwolle. De buurt is straks goed te bereiken met het openbaar vervoer en via de rondweg. Met de auto zit je dus binnen een paar minuten op de snelweg. Fietsers en voetgangers krijgen een streepje voor: er komen speciale routes om snel van het station de buurt in te komen.

Bereikbaar met en zonder auto

Co-creatie

Tijdens de ontwikkeling en realisatie van Thuis in de Tippe worden er ook projecten gerealiseerd waarbij sprake is van co-creatie. Bij co-creatie hebben deelnemers invloed op het ontwerp van projecten. Door Dura Vermeer zal ruimte worden geboden waarin toekomstige bewoners of geïnteresseerden in verschillende mate invloed kunnen uitoefenen op een project. Dit kan bijvoorbeeld zijn het meedenken over het ontwerp van de woningen of de gezamenlijke buitenruimte. Maar ook over de ambities op het gebied van duurzaamheid, inclusiviteit en samen delen. Zo kan dit betekenen dat er gekozen gaat worden voor de invulling van bijvoorbeeld een gemeenschappelijke moestuin, buitensport, buurhuisactiviteiten of juist een bijzondere buitenruimte, er kan veel in Thuis in de Tippe. Dit maakt het écht een bijzondere nieuwbouwbuurt.

Co-creatie

De Tippehubs

In het ontwerp van deze wijk is ruimte gereserveerd voor het maken van Tippehubs: dit worden centrale punten in de buurt die helemaal zijn ingericht voor delen, hergebruiken en samen organiseren binnen verschillende thema's. Deze voorzieningen zijn gemeenschappelijk en dus door iedereen te gebruiken. Ze zijn gericht op duurzaamheid en sociaal contact. Zo is er de ambitie om een mobiliteitshub te realiseren. Een mobiliteitshub vormt een plek waar je je e-bike kunt opladen of een elektrische deelauto kunt gebruiken. Daarnaast kennen we de materialenhub, een plaats waar apparaten of materialen kunnen worden gedeeld of gerecycled. De biohub is een plaats waar natuur en voeding aan bod komen.

Meld je aan en blijf op de hoogte!
De Tippehubs

Locatie de Tippe