Veelgestelde vragen

Het kopen van een nieuwbouwwoning werkt anders dan het kopen van een bestaande woning. Je krijgt te maken met bouwtermijnen en hoe werkt bijvoorbeeld de financiering? De meest gestelde vragen over het kopen van een nieuwbouwwoning vind je hieronder. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Veelgestelde vragen

Wanneer start de verkoop?

De verkoop van Parkzicht is dinsdag 2 april gestart. De verkoop van het nieuwste project Waterzijde start dinsdag 11 juni. Je bent deze dag tussen 17.00 en 19.00u welkom bij De Woonfabriek Zwolle.

Wanneer start de bouw?

De bouw van de woningen van deelplannen De Watergaarde en Houterf is reeds afgerond. De bouw van de volgende velden start zodra we voldoende woningen verkocht hebben. 

Wat zijn de voordelen van een nieuwbouwwoning?

Een nieuwbouwwoning heeft heel veel voordelen: je deelt het in zoals je zelf wilt, je kiest zelf het sanitair en de keuken uit en je hebt er voorlopig geen onderhoud aan. Alles is gloednieuw. Bovendien zijn nieuwbouwwoningen energiezuinig en gasloos. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Hierdoor heb je zeer lage energielasten en kom je bovendien in aanmerking voor de Duurzaamheidshypotheek van NEXTHome. 

Hoe werkt de financiering van een nieuwbouwwoning?

Duurzaam wonen kent veel financiële voordelen. Onze hypotheekpartner NEXTHome kan je hier alles over vertellen. Zij zijn nieuwbouw specialisten en betrokken bij het project. Wil je meer weten over jouw financiële mogelijkheden? Lees meer over de Duurzaamheidshypotheek. 

Welke energievoorzieningen zijn er in de woning?

De woning kent verschillende energiebesparende voorzieningen. Denk hierbij aan een uitstekende isolatie, een lucht/water warmtepomp en zonnepanelen op het dak. 

Is er een gasaansluiting aanwezig in de woningen?

Heb je een gasrekening die door het dak gaat? Niet in de Tippe. Alle woningen worden zonder gasaansluiting gebouwd. 

Zijn er mogelijkheden om de woning naar eigen wens aan te passen of in te delen?

Er zijn mogelijkheden om de woning naar eigen wens aan te passen door te kiezen uit opties die vooraf worden aangegeven. De opties zijn onder andere: uitbouwen, dakvenster/dakkapellen, indelingswijzigingen, openslaande deuren etc. De optiemogelijkheden staan vanaf de start van de verkoop op deze projectwebsite. 

Komen er ook huurwoningen in Thuis in de Tippe?

Dura Vermeer realiseert geen huurwoningen in de Tippe. Graag huren? Hiervoor kun je terecht bij één van de Zwolse woningcorporaties DeltaWonen en SWZ.

Kan ik beter een bestaand huis of een nieuwbouwhuis kopen?

Een nieuwbouwhuis is een huis zonder zorgen waar je geen omkijken naar hebt. Alles is nieuw. Op bijna alles zit garantie en onderhoudskosten heb je de eerste jaren vrijwel niet. Daar komt bij dat je een nieuwbouwhuis ook nog eens kunt aanpassen (binnen de gestelde kaders) aan je eigen wensen. Met een nieuwbouwwoning draag je automatisch bij aan een beter milieu en de klimaatdoelstellingen van Nederland. 

Welke zekerheid heb ik dat mijn huis wordt afgebouwd?

Alle woningen worden gebouwd onder de SWK Garantie- en Waarborgregeling. Als eigenaar van de woning heb je hiermee de garantie van een kwalitatief goede woning. Verder weet je dat jouw woning gegarandeerd wordt afgebouwd mochten zich onverhoopt problemen bij de aannemer voordoen. Je hebt bovendien als eigenaar de zekerheid dat eventuele gebreken gedurende de garantietermijn worden hersteld. Voor uitgebreide informatie: www.swk.nl.