Veelgestelde vragen

Het kopen van een nieuwbouwwoning werkt anders dan het kopen van een bestaande woning. Je krijgt te maken met bouwtermijnen en hoe werkt bijvoorbeeld de financiering? De meest gestelde vragen over het kopen van een nieuwbouwwoning vind je hieronder. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Veelgestelde vragen

Wanneer start de verkoop?

Thuis in de Tippe bestaat uit verschillende projecten die op verschillende momenten in verkoop gaan.

Deelplan Watergaarde, het eerste deelplan bestaande uit 35 woningen. Inmiddels is ruim 80% verkocht. Bekijk het actuele aanbod.

 

Wanneer start de bouw?

De bouw van de woningen van deelplan Watergaarde is reeds gestart. De bouw van deelplan Houterf start naar verwachting in het voorjaar van 2023. De bouwtijd is (onder voorbehoud) ruim een jaar. Alle kopers worden op de hoogte gehouden van de planning. 

Welke verkoopvoorwaarden zijn van toepassing op de prijsbegrensde woningen?

Het meerwaardebeding is een methode die bijdraagt aan het betaalbaar houden van woningen voor
de eerste koper, waarbij er zo min mogelijk afbreuk wordt gedaan aan het woonproduct. Het meerwaardebeding zorgt ervoor dat de eerste koper een ‘korting’ krijgt op de marktwaarde. De
aankoopprijs is voor de koper dan lager, waardoor ook de maandelijkse lasten lager zijn. Dit geldt
echter alleen voor de eerste koper. Wanneer de eerste eigenaar de woning verkoopt aan een
volgende eigenaar dan moet de korting die de eerste koper heeft gehad van de gemeente worden
terugbetaald aan de gemeente Zwolle.

Aan de prijsbegrensde woningen zijn een aantal voorwaarden verbonden. Zo is er voor alle eengezinswoningen een antispeculatiebeding en een zelfbewoningsplicht. Daarbij geldt er voor de tussenwoningen ook een meerwaardebeding en inkomensnorm. De inkomensnorm is als volgt:
- Om in aanmerking te komen voor één van de tussenwoningen mag het bruto (gezamenlijk) inkomen niet meer bedragen dan: € 67.521,--.

Lees de volledige verkoopvoorwaarden goed door. Heb je vragen over het antispeculatiebeding, de zelfbewoningsplicht, het meerwaardebeding of de inkomensnorm? Neem dan contact op met het verkoopteam.

Wat zijn de voordelen van een nieuwbouwwoning?

Een nieuwbouwwoning heeft heel veel voordelen: je deelt het in zoals je zelf wilt, je kiest zelf het sanitair en de keuken uit en je hebt er voorlopig geen onderhoud aan. Alles is gloednieuw. Bovendien zijn nieuwbouwwoningen energiezuinig en gasloos. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Hierdoor heb je zeer lage energielasten en kom je bovendien in aanmerking voor de Duurzaamheidshypotheek van NEXTHome. 

Hoe werkt de financiering van een nieuwbouwwoning?

Duurzaam wonen kent veel financiële voordelen. Onze hypotheekpartner NEXTHome kan je hier alles over vertellen. Zij zijn nieuwbouw specialisten en betrokken bij het project. Wil je meer weten over jouw financiële mogelijkheden? Lees meer over de Duurzaamheidshypotheek

Welke energievoorzieningen zijn er in de woning?

De woning kent verschillende energiebesparende voorzieningen. Denk hierbij aan een uitstekende isolatie, een lucht/water warmtepomp en zonnepanelen op het dak. 

Is er een gasaansluiting aanwezig in de woningen?

Heb je een gasrekening die door het dak gaat? Niet in de Tippe. Alle woningen worden zonder gasaansluiting gebouwd. 

Voldoen de woningen aan de BENG normen?

BENG staat voor bijna energieneutraal gebouw. BENG omvat de energieprestatie-eisen voor nieuwe gebouwen in Nederland. Alle vergunningsaanvragen voor nieuwbouw na 1 januari 2021 moeten voldoen aan de BENG-eisen. Alle woningen in Thuis in de Tippe voldoen in basis aan BENG 3 = 100%.

Zijn er mogelijkheden om de woning naar eigen wens aan te passen of in te delen?

Er zijn mogelijkheden om de woning naar eigen wens aan te passen door te kiezen uit opties die vooraf worden aangegeven. De opties zijn onder andere: uitbouwen, dakvenster/dakkapellen, indelingswijzigingen, openslaande deuren etc. De optiemogelijkheden staan vanaf de start van de verkoop op deze projectwebsite. 

Komen er ook huurwoningen in Thuis in de Tippe?

Dura Vermeer realiseert geen huurwoningen in de Tippe. Graag huren? Hiervoor kun je terecht bij één van de Zwolse woningcorporaties DeltaWonen en SWZ.

Kan ik beter een bestaand huis of een nieuwbouwhuis kopen?

Een nieuwbouwhuis is een huis zonder zorgen waar je geen omkijken naar hebt. Alles is nieuw. Op bijna alles zit garantie en onderhoudskosten heb je de eerste jaren vrijwel niet. Daar komt bij dat je een nieuwbouwhuis ook nog eens kunt aanpassen (binnen de gestelde kaders) aan je eigen wensen. Met een nieuwbouwwoning draag je automatisch bij aan een beter milieu en de klimaatdoelstellingen van Nederland. 

Welke zekerheid heb ik dat mijn huis wordt afgebouwd?

Alle woningen worden gebouwd onder de SWK Garantie- en Waarborgregeling. Als eigenaar van de woning heb je hiermee de garantie van een kwalitatief goede woning. Verder weet je dat jouw woning gegarandeerd wordt afgebouwd mochten zich onverhoopt problemen bij de aannemer voordoen. Je hebt bovendien als eigenaar de zekerheid dat eventuele gebreken gedurende de garantietermijn worden hersteld. Voor uitgebreide informatie: www.swk.nl.

Wie verkoopt en bouwt de woningen?

Dura Vermeer verkoopt en bouwt de woningen.

Is er al een vergunning om de woningen te bouwen?

De omgevingsvergunning voor deelplan Houterf is ingediend. Naar verwachting is de vergunning eind 2022 onherroepelijk. Dit betekent dat, als alles voorspoedig verloopt, begin januari 2023 gegund kan worden en kopers kunnen passeren bij de notaris.