Veelgestelde vragen

Het kopen van een nieuwbouwwoning werkt anders dan het kopen van een bestaande woning. Je krijgt te maken met bouwtermijnen en hoe werkt bijvoorbeeld de financiering? De meest gestelde vragen over het kopen van een nieuwbouwwoning vind je hieronder. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Veelgestelde vragen

Wanneer start de verkoop?

Thuis in de Tippe bestaat uit verschillende projecten die op verschillende momenten in verkoop gaan. Het eerste plan 35 woningen De Watergaarde is in januari in verkoop gegaan. De 6 appartementen type Hoekzicht zijn eind maart in verkoop gegaan. Project Houterf staat voor eind mei / begin juni op de planning. Uiteraard houden we je op de hoogte van de precieze verkoopdata en het aankoopproces. 

Wat zijn de voordelen van een nieuwbouwwoning?

Een nieuwbouwhuis heeft heel veel voordelen: je deelt het in zoals jullie zelf willen, je kiest zelf het sanitair en de keuken uit en je hebt er voorlopig geen onderhoud aan. Bovendien zijn nieuwbouwhuizen energiezuinig en dat scheelt in je portemonnee.

Hoe werkt de financiering van een nieuwbouwwoning?

Duurzaam wonen levert meer op dan je denkt. Onze financieel partner NextHome kan je hier alles over vertellen. Zij zijn nieuwbouw specialisten en betrokken bij het project. Wil je meer weten over jouw financiële mogelijkheden ga dan naar Services en klik op duurzaamheidshypotheek.

Hoe zit het met de energievoorzieningen?

In alle woningen zitten energiebesparende voorzieningen. Zo zijn de woningen standaard met een warmtepomp en zonnepanelen uitgerust.

 

Is er een gasaansluiting aanwezig in de woningen?

Nee, alle woningen worden zonder gasaansluiting gebouwd. 

Voldoen de woningen aan de BENG normen?

BENG staat voor bijna energieneutraal gebouw. BENG omvat de energieprestatie-eisen voor nieuwe gebouwen in Nederland. Alle vergunningsaanvragen voor nieuwbouw na 1 januari 2021 moeten voldoen aan de BENG-eisen. Alle woningen in Thuis in de Tippe voldoen in basis aan BENG 3 = 100%.

Zijn er mogelijkheden om de woning naar eigen wens aan te passen of in te delen?

Er zijn mogelijkheden om de woning naar eigen wens aan te passen door te kiezen uit opties die vooraf worden aangegeven. De opties zijn onder andere: uitbouwen, dakvenster/dakkapellen, indelingswijzigingen, openslaande deuren etc. Meer informatie over de opties komt binnenkort op de website.

Komen er ook huurwoningen in Thuis in de Tippe?

Wij realiseren geen huurwoningen in de Tippe. Voor huurwoningen kun je terecht bij één van de Zwolse woningcorporaties DeltaWonen en SWZ.

Is er een antispeculatiebeding van toepassing?

Ja op de prijsbegrensde woningen is een antispeculatiebeding van toepassing. Informeer bij de verkoopadviseurs voor meer informatie.