Wonen in de Tippe

Wij ontwikkelen ca. 250 woningen verspreid over de Tippe. De Tippe krijgt drie buurschappen met elk een eigen karakter en woningen die daarbij passen in diverse prijsklassen. Onze eerste twee projecten zijn De Watergaarde en Houterf.

De Watergaarde - wonen rondom een binnentuin en aan het water

Het eerste deelplan De Watergaarde heeft veel kwaliteiten. In het plan komen water en groen samen. Aan de ene kant liggen de woningen aan het water waardoor je prachtig uitzicht hebt en een lekker terras aan de waterkant. Aan de andere kant liggen de woningen aan de groene, parkachtige fietsroute van de Tippe.

Lees hier meer over de Watergaarde
De Watergaarde - wonen rondom een binnentuin en aan het water

Houterf

Het tweede deelplan is Houterf. Houterf bestaat uit 20 moderne woningen in een dorpse setting. Natuurlijke materialen, veel groen en een gezamenlijke binnentuin.

Lees hier meer over Houterf
Houterf

Onze woningen in de Tippe

Zo divers als de Tippe is samengesteld, zo divers zal het woningaanbod worden. Elk buurschap heeft zo haar eigen kwaliteiten. Er komen woningen aan hofjes met een gezamenlijke binnenplaats en huizen op een erf of aan het water. Met autoluwe straten, kruip-door-sluip-door paadjes en snelfietsroutes en met een groot park in het midden. Het wordt een levendige stadsbuurt met de gezellige sfeer van een dorp, gemaakt voor alle leeftijden en mensen met en zonder zorgvraag. De plannen voor de buurschappen worden deels in co-creatie met de bewoners gemaakt. De woningen van Thuis in de Tippe komen in onderstaande drie buurschappen van de Tippe.

Onze woningen in de Tippe

Buurschap de Zuidpunt

De Zuidpunt ligt het dichtste bij station Stadshagen. Hier komen vooral appartementen voor kleine en gemiddelde huishoudens en bijzondere doelgroepen, en een aantal huizen met eigen tuin. De zuidpunt heeft een eigen karakter en is gericht op wonen, zorgen en het bieden van voorzieningen. Hier is ruimte voor een woongebouw van 10 verdiepingen, maar ook lagere woongebouwen en grondgebonden woningen.

Buurschap de Zuidpunt

Buurschap Stedelijke Radialen

In dit buurschap is veel ruimte voor bewonersinitiatieven en het combineren van wonen, werken en zorg. De woningen worden in blokken van 2 tot 4 lagen rond een gezamenlijke binnenplaats gebouwd. Die binnenplaats kan worden ingericht in overleg met de bewoners, bijvoorbeeld als tuin of pleintje. De verkoop van ons eerste deelplan van Thuis in de Tippe ligt hier en start ongeveer midden 2021 .

Buurschap Stedelijke Radialen

Buurschap Poldergrid

In het Poldergrid worden de woningen over verschillende erven verdeeld. Elk erf krijgt een andere indeling en andere type woningen. Van traditionele rijwoningen tot woonexperimenten, aan het water, langs een wandel- of fietsroute of juist aan de groene rand van de buurt. Dit wordt het meest diverse buurschap van de Tippe. Het is de verwachting dat in de tweede helft van 2021 in dit buurschap de eerste projecten in verkoop gaan.

Buurschap Poldergrid

Hoe wil jij wonen in de Tippe?

Voor de ontwikkeling van de diversiteit aan woningen en de directe omgeving horen we graag hoe jij wilt wonen in de Tippe. Heb je interesse, meld je dan aan en vul vrijblijvende de enquête in. Met de informatie die we zo krijgen, kunnen we het ontwerp van de woningen en de directe omgeving nog beter aan laten sluiten bij de wensen van de toekomstige bewoners.

Aanmelden