De locatie

De Tippe is de nieuwste buurt van de wijk Stadshagen. Stadshagen is een moderne, veelzijdige woonwijk met een aantal verschillende buurten. Die hebben allemaal een eigen karakter. Stadshagen is ideaal gelegen, met de binnenstad van Zwolle én de natuur in de IJsseldelta binnen handbereik. De voorzieningen zijn er goed geregeld: onderwijs, zorg, sport, winkels, openbaar vervoer en ruimte om te spelen, werken en te ontspannen. De Tippe komt aan de rand van Stadshagen, naast Westenholte en grenzend aan het weidse IJssellandschap en polder Mastenbroek.

Locatie de Tippe

Voorzieningen en winkelcentrum

In Stadshagen is alles in de buurt. Winkelcentrum Stadshagen heeft alles voor je dagelijkse boodschappen en voor een middag shoppen. Er zijn allerlei sportclubs en sportverenigingen in de wijk, en er is een prachtige wijkboerderij. Er is een groot aanbod aan basisscholen met bijna alle soorten onderwijs en een ruime keuze aan BSO’s.

Voorzieningen en winkelcentrum

Natuur in en om de wijk

In heel Stadshagen is veel aandacht voor natuur. De Tippe krijgt nog meer groen, de randen van de Tippe blijven ruig en er komt een groot weidepark midden in de buurt. Net buiten de Tippe lonkt de uitgestrekte polder Mastenbroek, de IJsseldelta en de Milligerplas. Aan de zuidkant van de plas kun je heerlijk zwemmen en ravotten of een ijsje eten. Aan de noordkant kun je rustig struinen door de natuur.

Natuur in en om de wijk

Bereikbaar met en zonder auto

De Tippe is goed ontsloten door de Hasselterweg, ligt dicht bij station Stadshagen en de winkels in Westenholte, en natuurlijk dicht bij het centrum van Zwolle. De buurt is straks goed te bereiken met het openbaar vervoer en via de rondweg. Met de auto zit je dus binnen een paar minuten op de snelweg. Fietsers en voetgangers krijgen een streepje voor: er komen speciale routes om snel van het station de buurt in te komen.

Bereikbaar met en zonder auto